maandag 11 juli 2016


Nieuwe editie Best Beschreven Boeken

Doe mee aan Best Beschreven Boeken, de prijs voor de beste beschrijving van een vergeten boek. Een boek dat op de vuilnisbelt van de geschiedenis dreigt terecht te komen. Maar dat daar door een goede beschrijving gered wordt!

De Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB) stelt voor de tweede maal een prijs ter beschikking voor de beste beschrijving van  bijna vergeten boeken. De winnaars 1, 2 en 3 worden zondag 23 oktober 2016 bekend gemaakt. De jury bestaat dit jaar uit Lisa Kuitert, Ewoud Sanders, Sander Bink en Garrelt Verhoeven. Het feestelijke gebeuren is op zondag 23 oktober en valt samen met de BOB-antiquarenbeurs, in De Hallen, Amsterdam-West.

Ben je antiquaar, verzamelaar, liefhebber? Stuur dan een boekbeschrijving in van circa 400 woorden. Vóór 1 oktober aanstaande. Waarom verdient jouw boek een plek in de galerij van Best Beschreven Boeken? Zie onder de spelregels. Ook dit jaar wordt een speciale uitgave van de mooiste beschrijvingen gemaakt.

De uitreiking van Best Beschreven boeken is in de Belcampozaal van De Hallen. Je bent van harte uitgenodigd bij de uitreiking aanwezig te zijn. Als je meedoet zal je daar, ter plekke, een uitgave te ontvangen. Het voorprogramma, binnenkort volgt de agenda, begint om 14.00 uur.

De prijs voor het best beschreven boek wordt om ongeveer 14.30 uur uitgereikt.

Inzendingen sturen naar: bestbeschrevenboeken@gmail.com of per post naar Michel de Vries, Pelsterstraat 27-29 9711KH Groningen.

Spelregels Best Beschreven Boeken 2016

* Best Beschreven Boeken is een prijs voor een boekuitgave in de brede zin. Het door jou beschreven boek kan een antiquarisch werk zijn, maar ook een hedendaagse uitgave. Nieuwe boeken zijn uitgesloten van deelname.
* De winnaar van Best Beschreven Boeken ontvangt 250 euro. Deze wordt ter beschikking gesteld door de BOB. De tweede- en derde prijs winnaars ontvangen 100 en 50 euro.
* U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de receptie en prijsuitreiking in de Hallen, op 23 oktober.
* Stuur in vóór 1 oktober aanstaande.
*De beschrijving kan uit maximaal 400 woorden bestaan.
* De fysieke beschrijving valt buiten het 400 woorden bestek. Vermeld dus eerst de auteur, de titel, jaar van uitgave en door wie en waar, de band of bind/verzamelwijze, aantal pagina’s, welke illustratoren en wat verder nog belangrijk kan zijn.
* Op zich staande schoon-, zeldzaam- of bijzonderheid van een boek wegen niet mee bij het jurybesluit.
* Wel belangrijk is de plaatsing in tijd en plaats, de kundigheid van de beschrijfwijzen. En natuurlijk de overtuiging van de persoonlijke voorkeur het boek te willen redden.
* De juryleden bepalen de winnaar op basis van eigen afweging die zij wereldkundig maken.
* De inzending bij voorkeur per email aanleveren.
* Een foto of scan meesturen wordt zeer gewaardeerd.
* De jury is onpartijdig, mag niet zelf meedoen en ontvangt inzendingen geanonimiseerd.
* De jury bestaat uit Lisa Kuitert (hoogleraar boekwetenschappen aan de UvA), Ewoud Sanders (taalhistoricus en journalist) en Sander Bink (blogger rond1900.nl).
* Ook dit jaar wordt een uitgave gemaakt met daarin veel, zo niet alle bijdragen voor BBB.
* De agenda voor het programma staat binnenkort op de site. Like ons ook op Facebook!Geen opmerkingen:

Een reactie posten